Veelgestelde vragen over Wey Uilenburg
Heb je na het lezen van de informatie op deze website nog vragen? Wellicht vind je het antwoord in onderstaand overzicht met veelgestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Hoe gaan jullie om met het coronavirus?
Wij houden ons aan de regels die door de rijksoverheid zijn opgesteld.
Hoe maak ik een (nieuwe) afspraak?
Via ons aanmeldformulier, bellen naar 073 656 11 33 of WhatsApp naar 06 48 34 34 62
Hoe kan ik een afspraak verzetten? Zijn daar kosten aan verbonden?
Neem hiervoor contact op met onze praktijk. Dit kan telefonisch, via de voicemail, per email of persoonlijk in de praktijk. Indien je bij verhindering tenminste 24 uur van tevoren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.
Worden alle behandelingen vergoed?
Mits je verzekerd bent voor fysiotherapeutisch zorg worden alle behandelingen die wij aanbieden vergoedt. Twijfel je? Bel dan met de praktijkassistenten. Zij kunnen je helpen!
Wat kost een behandeling als ik deze zelf moet betalen?
Bekijk onze tarieven.
Heb ik een verWeyzing nodig?
Sinds januari 2006 kun je rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Je hebt dus geen verwijsbrief meer nodig van de huisarts of specialist. Voor behandelingen aan huis en voor chronische indicaties is wel altijd een verwijzing van een behandeld arts nodig.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Ieder mens en iedere klacht is uniek. Het is daarom lastig vooraf aan te geven hoeveel behandelingen je nodig hebt. Natuurlijk snappen wij dat je een indicatie wilt van de hoeveelheid behandelingen. De therapeut bespreekt na de intake en het onderzoek het behandelplan en geeft daarbij een schatting van de hoeveelheid behandelingen. Door regelmatig te evalueren houdt de therapeut jou op de hoogte van de te verwachten herstelduur.
Hoeveel behandelingen krijg ik vergoed? En hoeveel heb ik nog over?
Het is afhankelijk van hoe je verzekerd bent, voor hoeveel vergoeding je in aanmerking komt. Ben je al bij een andere fysiotherapeut onder behandeling geweest dit kalenderjaar? Dan gaan deze behandelingen af van jouw vergoeding. Kijkt daarom goed hoeveel behandelingen je elders al hebt gehad, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Voor meer informatie hierover neem contact op met je zorgverzekeraar.
Welke soort behandeling heb ik nodig?
Als jij je aanmeldt kan de praktijk assistent een inschatting maken welke behandeling jij nodig hebt. Wij werken in een team met veel specialisaties en wanneer het nodig is werken de therapeuten in onze praktijk graag samen om zo de best mogelijke zorg te leveren.
Hebben jullie met alle verzekeraars een contract?
Wij hebben een contract met alle grote zorgverzekeraars. Je kunt van tevoren altijd bij je zorgverzekeraar opvragen wat je precies vergoed krijgt. Als jouw verzekering de behandeling niet (volledig) vergoedt, dan ontvang je de rekening thuis.
Kan ik zelf de therapeut kiezen voor mijn behandeling?
Als jij je aanmeldt kan de praktijk assistent een inschatting maken welke therapeut bij jou past. Uiteraard kun je hierbij je wens doorgeven.
Kan ik makkelijk voor de deur parkeren?
In zowel Empel als Vught parkeer je makkelijk voor de deur. In Den Bosch is het niet mogelijk om voor de deur te parkeren, deze praktijk bevindt zich namelijk in de binnenstad.
Wat zijn jullie betalingsvoorwaarden en wat is jullie privacyreglement?
Bekijk onze privacyverklaring en meer info over onze tarieven.
Bij welke beroepsverenigingen zijn jullie aangesloten?
KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie)
NVMT (Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie)
NVP (Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie)
Knie netwerk Brabant
Hoelang duurt een behandeling?
Een behandeling duurt 30 minuten, dit is inclusief aan- en uitkleden en het maken van een eventuele nieuwe afspraak.
Wat moet ik meenemen naar een behandeling?
Graag bij de eerste behandeling een geldig identiteits- of rijbewijs. Bij de behandelingen is het gewenst een handdoek mee te nemen.
Moet ik eigen risico betalen als ik naar de fysiotherapeut ga?
In principe hoef je geen eigen risico te betalen bij reguliere fysiotherapie vergoed uit de aanvullende verzekering. Alleen wanneer je chronische fysiotherapie krijgt dien je elk jaar eigen risico te betalen omdat deze therapie uit de basisverzekering wordt vergoed.
Krijg ik bekkenfysiotherapie uit de basisverzekering?
De bekkenfysiotherapie valt onder de vergoeding voor fysiotherapie en wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat je vergoed krijgt hangt af van het aanvullende pakket dat je bij je zorgverzekeraar hebt afgesloten. Wanneer er sprake is van urine incontinentie krijg je 9 behandelingen uit het basispakket. Hiervoor dien je wel een verwijzing te hebben van je huisarts/specialist.
Ik word geopereerd en heb daarna fysiotherapie nodig. Hoe gaat dat?
Als de operatiedatum bekend is, kun je alvast een afspraak inplannen. Na de operatie neem je de verwijzing die je in het ziekenhuis hebt gekregen mee naar de fysiotherapeut.
Komt de fysiotherapeut ook aan huis?
In sommige situaties komt de fysiotherapeut voor behandeling aan huis, als je door (fysieke) omstandigheden niet in gelegenheid bent om naar de praktijk te komen. Hiervoor heb je een verwijzing van je huisarts nodig.
Welke therapie bieden jullie aan?
- Fysiotherapie
- Manuele therapie
- Ademtherapie
- Therapie bij hoofdpijn
- Cesartherapie
- Podotherapie
- Geriatrie fysiotherapie
- Bekkenfysiotherapie
- Bekkentherapie bij zwangerschap
- (Top)sportfysiotherapie
- Dry needling
- Medical taping
- Ergotherapie
- Andullatietherapie
- Netwerk Chronische Pijn
- Slaapoefentherapie
- Psychosomatische oefentherapie